Home » Je zou elke winter je raamschermen moeten verwijderen – hier is waarom

Je zou elke winter je raamschermen moeten verwijderen – hier is waarom

Als u in een gebied woont waar koude winters voorkomen, overweeg dan om de extra stap te nemen door uw raamhorren te verwijderen voordat het koude seizoen begint. Hoewel horren in de zomer geweldig zijn om te voorkomen dat vuil en insecten door uw open ramen sluipen, is dit in de winter niet nodig als de ramen gesloten blijven. De voordelen van deze kleine taak kunnen een positieve invloed hebben op uw humeur, de levensduur van uw ramen en zelfs op uw portemonnee.

Bescherm uw schermen

Zwaar winterweer kan schadelijk zijn voor ramen, vooral voor horren. Volgens Harvey Windows kunnen harde wind en zware sneeuwval ervoor zorgen dat schermen scheuren en kromtrekken. Door de koude en natte omstandigheden kunnen de screens ook gemakkelijk doorbuigen, waardoor ze los op de vensterbank lijken te liggen. Red uw bestaande schermen door proactief te zijn met deze preventieve maatregel.

Voorkom schimmel en meeldauw

Raamschermen fungeren als valstrik in de winter en houden vocht vast van de sneeuw en het ijs dat in de vensterbank terechtkomt totdat het smelt. Dit overtollige water kan vochtschade aan de vensterbank, het raam en het scherm veroorzaken. Het vocht kan in het voorjaar ook leiden tot schimmel en meeldauw op de vensterbank.

Laat meer licht binnen

Het verwijderen van uw raamschermen is een geweldige manier om meer natuurlijk licht binnen te laten als de winter u seizoensblues geeft. Hoewel zonlicht in de wintermaanden beperkt is, kan het genieten van zoveel mogelijk zonlicht je humeur helpen verbeteren. Door deze kleine verandering zal je ruimte ook warmer en gezelliger aanvoelen.

Verwarm uw huis met de zon

Een van de grootste redenen om raamschermen te verwijderen is om de energie-efficiëntie van uw huis te verhogen door meer zonnewarmte binnen te laten. Deze toename van passief zonlicht zal ertoe leiden dat uw verwarmingssysteem minder werkt, waardoor u mogelijk een lagere warmterekening terugkrijgt. Volgens Allstar Construction van Fargo is de ruimte nabij ramen zonder horren op een zonnige winterdag ongeveer 8 graden warmer.

Gemakkelijke voorjaarsschoonmaak

Voordat u uw raamschermen opbergt of opnieuw installeert, moet u ze schoonmaken door het vuil van beide kanten te zuigen en ze voorzichtig te wassen met een zeepachtige doek. Spoel ze af met water en laat ze volledig drogen. Je kunt ze drogen met een handdoek voordat je ze aan de lucht laat drogen. Om de herinstallatie eenvoudiger te maken, gebruikt u afplaktape en een markering om aan te geven welk scherm in welk venster komt.

Zodra de kou van de winter voorbij is en het tijd is voor een grote voorjaarsschoonmaak, zult u het ook veel gemakkelijker vinden om uw ramen en vensterbanken schoon te maken nu de horren al zijn verwijderd. Zorg ervoor dat u in alle groeven en rails van de vensterbank kruipt om opgehoopt vuil en roet te verwijderen voordat u de schermen opnieuw installeert. U kunt deze taak uitvoeren door een stofzuiger met slangaansluiting te gebruiken en deze vervolgens af te vegen met een sopje.

Vervangen door StormWindows

Nadat u uw raamschermen hebt verwijderd, vervangt u ze door stormramen . Dit geldt vooral als u ramen met één beglazing heeft. Stormramen maken uw huis energiezuiniger door warmte vast te houden en te beschermen tegen vocht.

Article Resources

Bath Arcadia
Bath Arcadia